ویژگیهای جزوه دستیاری برتر ، کدام است؟- قسمت سوم
در دو مقاله قبلی، به ذکر نکات اصلی در انتخاب جزوه دستیاری برتر پرداختیم و به این جمع بندی رسیدیم که جزوه ای که قبلاً می خوندی رو ادامه بده مگر اینکه احساس کنی با اون ها راحت نیستی.
پس بگرد دنبال مجموعه ای که باهاش راحتی. (نکته مهم: حتماً خودتون نمونه جزوات تمامی موسسات رو از نزدیک ببینید و صرفاً به حرف و نظر اطرافیان، بسنده نکنید. ببینید و یکی رو انتخاب کنید)
در ادامه، گفتیم که محتوای همه جزوات و سری ها تقریباً برابره و اون چیزی که این وسط، متفاوته نوع نگارش و تفهیم مطالب و ظاهر جزوات و البته، قیمت و هزینه هاست. (زیاد به قیمت جزوات، اهمیت ندید و اصل رو بر کیفیت و راحت بودن با اون مجموعه، قرار بدید)
… ادامه بررسی چگونگی انتخاب جزوه دستیاری برتر
اما در این قسمت میخوایم به یک نکته مهم و اساسی بپردازیم که آیا باید جزوات حجیم و پرملات استفاده کنیم یا جزوات مختصر و خلاصه تر رو به عنوان جزوه دستیاری برتر انتخاب کنیم.
همونطور که بحث شد دیدگاه داوطلبان آزمون، اینه که من باید برم و توی این امتحان، بهترین نتیجه ممکن رو بگیرم. این طرز نگاه، در دو حالت، خیلی شدیدتره و بیشتر به چشم میاد:
اول، در بین داوطلبانی که برای بار اول امتحان میدن (خصوصاً استریت ها) و مورد دوم در ابتدای دور مطالعاتی و آماده سازی (یعنی همون فصل بهار که خیلیا استارت میزنن واسه امتحان)
در این دوحالت، همه چیز، طلایی و خوب به نظر میاد و همه پرانگیزه هستن و با خودشون میگن: باید امسال بترکونم و بهترین رتبه رو بیارم و… واسه همینه که اکثراً میرن سراغ جزوات حجیم.
چون اینطور فکر میکنن که هر چقدر جزوه، حجیم تر باشه نکات بیشتری رو یاد میگیریم و تست های بیشتری رو سر جلسه میزنیم و…درنهایت، رتبه مون عالی میشه…! (متأسفانه تبلیغات کاذب برخی موسسات هم در این طرز تفکر، بی تأثیر نیست)
اما بذارین همین اول کار، خیالتون رو راحت کنم و صراحتاً بگم که این دوستان، دارن گام اول رو از همون ابتدا به اشتباه، برمیدارن! (البته استثناهایی هم وجود داره که در ادامه خواهم گفت)
بله… این دوستان به خاطر دید وسواس گونه، دوست دارن همه مطالب رو کامل و وبا جزئیات، بخونن چون فکر میکنن اینطوری میتونن سوالات بیشتری رو جواب بدن.
اما یک مشاور آشنا و کارآزموده حرفه ای مطالعاتی، هیچوقت این کار رو تأیید نمی کنه. (مگر در موارد خاص) شما با این انتخاب (حجیم خوانی)، درواقع، نه تنها به هدفت نزدیکتر نمیشی بلکه برعکس، داری خودتو ازش دور میکنی!
بله…حجیم خواندن اشتباهه. اگر بخوام به موارد مهلک و عواملی که مانع از نتیجه گرفتن در آزمون میشه اشاره کنم قطعاً یک موردش همین حجیم خوانیه.
به همین دلیله که اکثر داوطلبان تازه وارد که برای بار اول میخوان امتحان بدن میرن سراغ کتابهای حجیم
ولی دوستانی که قبلاً تجربه خوندن رو دارن به نسبت بیشتری میرن سراغ جزوات کم حجم تر که همون جزوه دستیاری برتر مورد نظر ماست. (پس یک علتی وجود داره و تجربه این دوستان، گواه این مطلبه)
بگذارید به امتحان، از زاویه دیگه ای نگاه کنیم و ببینیم محتوای سوالات، چیه. اونوقت می تونیم مسیر مطالعاتی و پلان آماده سازی خودمون رو بهتر طراحی کنیم.
در یک کلام، سوالات آزمون دستیاری، برپایه مطالب مهم و شایع، استواره.
یعنی هرچقدر مطالب مهم تر و رایج تر و اساسی تر رو بیشتر بلد باشیم نتیجه بهتری خواهیم گرفت. این سیر و رفتار سوالات، همیشه برقراره و با گذشت زمان هم تغییری نکرده.
توجه:
درسته که هر سال، ممکنه سبک متفاوتی از سوالات رو ببینیم یا درجه دشواری سوالات، متغیر باشه ولی با آنالیز سوالات در طی همه این سالها مشاهده می کنیم که همیشه، این اصل، برقرار بوده و محور اکثریت سوالات برپایه مهمترین مفاهیم و مطالب، بنا شده (حدود۸۰ تا ۸۵ درصد سوالات)
مابقی سوالات هم از مطالب جزئی تر و کم اهمیت تره. پس داوطلب زرنگ و هوشمند میاد و روی بخش اعظم سوالات (یعنی مطالب مهم) سرمایه گذاری میکنه که نتیجه امتحان رو تعیین میکنه.
نکته بسیار مهم:
اون عاملی که نمره و رتبه شما رو تعیین میکنه همین ۸۰ درصد مطالب مهمه. بنابراین، باید با مطالعه جزوه دستیاری برتر، بیشتر وقت خودتون رو صرف یادگیری، مرور و تسلط بر این بخش از مطالب کنید.
شاید با خودتون بگید که اکثر داوطلبان، این مطالب رو خوب میخونن و رقابت میفته روی سوالات کم اهمیت تر…اما در واقع، اینطور نیست.
چرا که تا شما اصل قضیه رو قوی کار نکنید دیگه نوبت به مطالب کم اهمیت نمیرسه و از طرفی تعداد افرادی که از پس همین ۸۰ درصد مهم به خوبی بر بیان خیلی کمه که علل مختلفی داره و در مقالات آتی بهش خواهیم پرداخت.
اما مطالب باقیمانده امتحانی شما (حدود ۱۵ تا ۲۰ درصد سوالات) شامل دو بخش میشه.
قسمت اول:
مطالب درجه دو اهمیت که معمولاً در تمامی جزوه های موجود، وجود دارن و میشه بهشون جواب داد.
قسمت دوم:
قسمت دوم هم همون سوالات بد و غیر استاندارد (نه صرفاً سخت) رو تشکیل میدن که کلاً مورد دار هستن و همیشه بهشون اعتراض زده میشه.
ما به این جور سوالا میگیم سوالات نامردی! مثلاً یا خارج از رفرنس هستن یا خیلی جزئی و ریز هستن (از عدد یا یک نکته خیلی ریز یا خیلی تخصصی پرسیده شده) یا اینکه اصلاً سوال غلطه (صورت سوال یا گزینه ها)
خلاصه ش اینکه زدن و نزدن این سوالات غیر استاندارد، تأثیری روی نتیجه و نمره شما نخواهد داشت و اکثراً هم این سوالات رو نمیزنن. (حتی رتبه های تاپ و برتر آزمون)
اگر بخوام یک جمع بندی از حرفام داشته باشم باید گفت رتبه و نمره شما حاصل ۸۰ درصد از سوالاته که از بخش های مهم طرح شده.
حالا توی اون ۱۵ الی ۲۰ درصد باقیمونده یک تعداد سوال هست که با خوندن جزوه معمولی یا حجیم (فرقی نداره) میشه زد و مکمل رتبه شماست و چندتا سوال هم هست که نمیشه زد و توی نتیجه نهایی شما بی تأثیره. (چون قرار نیست کسی این سوالات رو بزنه)
حالا با یک حساب سرانگشتی متوجه شدید که واقعاً فرقی نمیکنه چه حجم جزوه ای رو بخونید. (پرحجم یا منطقی و معقول) با همشون میتونید به یک میزان نتیجه بگیرید اما در مورد اینکه چرا گفته میشه حجیم نخونید در مقالعه بعدی، بیشتر خواهیم گفت.
5 پاسخ
با سلام واحترام من بعد از سالها دوری از تحصیل وامتحان تازه قصد شرکت در امتحان را دارم لطفا اگه ممکنه در خصوص بهترین جزوه ای که می تونم انتخاب کنم راهنمایی کنید با تشکر
سلام دکتر جان. ممنون
در باره انتخاب یک مجموعه خوب باید گفت که تحت نظر و دید مستقیم خودتون باید باشه. یعنی نمونه های مختلف رو با هم مقایسه کنید و هر کدوم رو که راضی بودید انتخاب کنید و اینطوری نیست که به توصیه شخص دیگری همه برن و فلان جزوه رو تهیه کنن.
البته اصول کلی انتخاب یک محموعه مفید در سری مقالات این سایت، تشریح شده.
سایر سوالات و نظرات خودتون رو میتونید مطرح کنید. با آرزوی موفقیت
سلام و عرض ادب … تا حالا درس قلب رو خوب نخوندم ، آیا میتونم برای بار اول جزوه قلب شما رو بخونم و بفهمم و سوالات رو هم پاسخ بدم؟ کاش نمونه چندصفحه ای از هر جزوه ای که منتشر کردید در سایت قرار می دادید ، با تشکر
سلام دکتر جان. ممنون
بله قطعاً میتونید و اساساً این درسنامه ها با همین هدف، تهیه شدن. در مورد نمونه جزوه هم میتونید از داخل کانال، ملاحظه بفرمایید البته نمونه رو انشاءا… روی سایت هم قرار خواهیم داد.
موفق باشید
بادرود فراوان
نحوه دسترسی به جزوه های دستیاری برتر چگونه است؟؟