تاپ اسکـــور

دانلود سؤالات دستیاری

ویژگی‌های جزوه دستیاری خوب، کدام است؟- قسمت چهارم

 

اما ادامه بحث در باره جزوه دستیاری خوب…

اگر واقعاً دنبال یک نتیجه خوب میگردی و میخوای در امتحان، پرقدرت، ظاهر بشی شدیداً توصیه میشه جزوه سنگین و حجیم، نخون. این یک واقعیت محضه و متکی بر تجربه عینی و عملیه.

قبل از هرچیزی باید بدونیم قراره توی آزمون، چه تیپ سوالاتی مطرح بشه و چی از ما پرسیده بشه که اگه اینو بدونیم اونوقت، هدفمندتر، مطالعه می کنیم و اون چیزایی رو که باید میخونیم و چیزایی که به دردمون نمیخوره رو میذاریم کنار.

اگر  یک نگاه و تحلیل مختصری روی سوالات آزمون دوره های مختلف انجام بدیم با یک واقعیت روبرو هستیم و اون اینه که سوالات، برپایه یکسری الگوها بنا شدن که خلاصه ش شامل این موارده :

شناخت علایم بیماری، روش های  پیشگیری، تشخیصی و درمانی و مراحل اونها و اینکه در تشخیص و درمان، اقدامات و اولویت ها کدومن و چه مواردی، کنترااندیکه است و…

به ندرت پیش میاد که از مسائلی مثل اپیدمیولوژی، فیزیوپاتولوژی، آناتومی، نکات خیلی کم اهمیت، پاورقی ها و مسائل ریز اینچنینی سوال مطرح بشه. (اگرم بشه میره جزء اون ۱۵-۲۰ درصد سوالات غیرضروری و کم اثر)

پس در یک کلام میخوام بگم الگوی درس خوندن رو از همون اول، درست بنا کنید و سراغ اضافه خوندن نرید. مطالب زائد نخونید چون هم وقت گیره و هم شما رو گمراه میکنه.

در زمان دوره های آخر، شما این حقیقت رو به وضوح درک خواهید کرد که فقط و فقط فرصت برای مرور مطالب مهم رو خواهید داشت. تازه این زمانیه که درست برنامه ریزی کرده باشید و بتونید مرور مناسب و مفیدی رو انجام بدین و به هیچ عنوان، مطالب اضافه رو نمیرسید حتی نگاه بکنید.

جزوه دستیاری خوب

پس واسه چی از همون دور اول بخواید مطالبی رو بخونین که قرار نیست توی دوره های بعدی و دور آخر، نگاهشون کنید و نه سوالی قراره ازشون طرح بشه.

یادتون باشه این امتحان، جای یادگیری مطالب Basic نیست پس بیخودی براشون وقت، صرف نکنید.

قراره توی این امتحان، یکسری آموخته های بالینی رو جواب بدی نه اینکه بری واسه اساتید، از فیزیوپاتولوژی و نحوه عملکرد و تأثیر فلان ژن در پاتوژنز فلان بیماری، توضیح بدی..!

بنابراین ناگفته مشخصه که تهیه یک جزوه سنگین پرملات، که داخلش مطالب اضافی این مدلی هم کم نیست نمیتونه خیلی کمک کننده باشه. پس باید فوکوس، روی این هدف باشه که مطالب مهم و هشتاد درصدی رو مسلط بشی و هرچقدر که جا داری تکرارشون کنی.

به عبارتی جزوه دستیاری خوب، نباید حجم بالایی داشته باشه.

قرار شد در این مقاله به این پرسش جواب بدیم که چرا  نباید طرف جزوه حجیم رفت؟ 

گفتیم که جزوه دستیاری خوب نباید حجیم و سنگین باشه و اما شرح بیشتر!

دلیل اول: جزوه حجیم، وقت زیادی می بره و دیرتر تموم میشه. خودتون تصور کنید خوندن کدوم جزوه رو بیشتر میپسندین؟

جزوه ای که طی سه الی چهار روز و سریع خونده میشه و جمع میشه یا جزوه ای که ۶-۵ روز یا حتی بیشتر باید براش وقت بگذاری!

یک نکته خیلی مهم برای آماده سازی در امتحانات، ایجاد شارژ روانی مثبته. به این معنا که باید داوطلب، احساس کنه که داره سریع پیش میره و روان و خوب یاد میگیره. (به خصوص که حجم انبوهی از مطالب و مواد درسی رو جلوی خودش می بینه) این مساله به تقویت روحی و همینطور اراده شخص، خیلی خیلی کمک می کنه.

حتماً خودتون هم تجربه کردید که وقتی یک کار رو خوب و سریع، جلو میبرید انگیزه تون برای ادامه دادنش بیشتر میشه و برعکس. پس کتاب و جزوه جمع و جور و خلاصه شده خیلی به نفع شماست. (البته یقیناً منظور ما خلاصه های منطقیه که تمامی نکته های مهم رو پوشش بده و از مطالب بی استفاده درش خبری نباشه نه اینکه در ۱۰ برگه، سر و ته قضیه رو هم بیاره!!)

دلیل دوم: خیلی از داوطلبان، خصوصاً بار اولی ها به دلیل عدم تجربه و همون دید وسواسی که قبلاً اشاره کردیم نمیتونن بین مطالب مهم و غیرمهم، تفکیک، قائل بشن. به عبارتی، همه مطالب رو مهم، تصور میکنن.

حالا اگه جزوه حجیم بدیم دست این عزیزان، میخوان همش رو بخونن و نتیجه ش این میشه که بعد یه مدت، به احساس ناامیدی و کم توانی در ادامه دادن کتاب ها میرسن و به احتمال خیلی زیاد، در ماههای آینده شون کم میارن.

اما جزوه خلاصه (یعنی جزوه دستیاری خوب)، میاد و فقط مطالب مهم رو به عنوان خوراک اصلی، بهشون میده و ساپورت حساب شده ای ازشون انجام میده. به عبارت دیگه، جزوه خلاصه استاندارد، دقیقاً میزنه وسط خال.

پس چاره ای نمی مونه جز اینکه بگیم جزوه خلاصه استاندارد زمانه ات را بشناس! (البته مطابق با سلیقه ت و همون چیزی که ازش تحت عنوان راحت بودن یاد کردیم)

جزوه دستیاری خوب برای دستیاری

دلیل سوم: شاید بعضی از دوستان بگن ما Base و پایه خوبی نداریم. پس بهتره بریم سراغ این مدل جزوات.

در پاسخ باید گفت که دوستان عزیز، یک نکته رو همیشه به خاطر داشته باشید. قبلاً هم اشاره کردیم که این امتحان، جای ساختن بیس و پایه درسی نیست چرا که سوالات امتحان شما اساساً محتوای بیسیک ندارن.

ضمناً اون چیزی که به عنوان بیس و پایه، مد نظر شماست رو میتونید در دی وی دی های موسسات. دنبالش باشید که میان و آموزش مفصل تر و شرح مفاهیم رو انجام میدن. پس جای بیس ساختن توی جزوه ها نیست. (و البته داشتن بیس خوب، خیلی کمک کننده است)

در کل، ذهن خودتون رو از این دیدگاههای وسواس گونه، خلاص کنید و به اصل مطلب (تسلط بر مطالب پایه و کلیدی امتحانی) بچسبید تا از کورس رقابت، جا نمونید.

دلیل چهارم: اصلاً به فرض که کل این کتاب های حجیم رو هم تونستی تموم کنی. حالا چطور میخوای دوره شون کنی؟!

کم نبودن افرادی که دورهای اول و دوم رو خیلی خوب خوندن اما توی دورهای آخر کم آوردن و ناکام شدن. واقعاً فکر کردن بهش هم به آدم استرس وارد میکنه.

پس اجازه نده که ضرب المثل های سنگ بزرگ نشونه نزدنه یا آزموده را آزمودن خطاست در مورد درس خوندن خودت تجربه بشه! یادت باشه همیشه دوره کردن یک کتاب کم حجم تر، هم سریع تر اتفاق میفته و هم لذتبخش تره و احساس قدرت بهت میده.

دلیل پنجم: معمولاً هر جزوه و کتابی که حجمش بیشتره قیمت و هزینه تمام شده ش هم بیشتره.

یعنی اینکه شما باید پول بیشری بابت اونا پرداخت کنی. (اونم بابت یکسری مطالب به درنخوری که ارزش امتحانی نداره و فقط پول و وقت و اعصابت رو به هدر خواهد داد)

اما با همه این تفاسیر، استثناهایی هم وجود داره و این جزوات و مجموعه های سنگین، شاید برای بعضی دوستان، کاربردی باشه. من جزوات حجیم رو برای دو گروه از عزیزان میتونم پیشنهاد بدم.

گروه اول، افرادی هستن که از دوران فیزیوپاتولوژِی و استاجری، این جور جزوات رو خوندن و احیاناً خلاصه برداری هم کردن و به طور کلی با فضای این مجموعه ها آشنا هستن و بهش عادت دارن.

دسته دوم، همکارانی هستن که احساس خوبی با این مجموعه ها دارن و ازشون لذت میبرن و با اونها راحت تر از سایر جزوات هستن. (احساس راحت بودن)

انتخاب جزوه دستیاری خوب

اما در انتها مروری بکنیم بر ویژگی های جزوات حجیم و باهاشون بیشتر آشنا بشیم:

این جزوات، علاوه بر مطالب مهم، دارای مطالب فرعی و جزئیات هستن. از فونت های ریز و سطرهای زیاد، استفاده شده و عمدتاً هم صفحات، دو ستونه هستن. تعداد صفحات هم غالباً بالای ۱۰۰ صفحه است. (گاهی تا ۱۲۰ صفحه یا حتی بیشتر که واقعاً فاجعه باره…!!)

یک ویژگی دیگه این مجموعه ها اینه که عمدتاً فرم نگارش اونها ترجمه ای هست. (چون خلاصه ای از کتابهای ترجمه هستن)

در حالیکه کتاب خوب، کتابیه که متن روانی داشته باشه و تألیفی و نگارش شده توسط مولف یا گروه مولفان باشه.

اما یک نکته ریزی هم وجود داره که شاید کمتر بهش پرداخته شده و اینجا براتون میگم. سعی کنید مجموعه ای رو انتخاب کنید که خدمات پشتیبانی خوبی هم داشته باشه (حتی روزهای تعطیل) و سوالات شما رو در ارتباط با کتاب ها و جزوات، پاسخ بده. (البته نه لزوماً اشکالات علمی و درسی، بلکه سوالات و مواردی که در مورد خود مجموعه باشه)

پس یه بار دیگه شاه کلید طلایی موفقیت در آزمون رو براتون میگم و خلاص: خواندن و یادگیری مطالب مهم و مرور حداکثری اونها.

خب امیدوارم که این نکات کلیدی که در این چند مقاله، در مورد نحوه انتخاب جزوه دستیاری مناسب، بهش پرداختیم به شما عزیزان، کمک موثری در انتخابتون کرده باشه. اگر مقالات قبلی رو نخوندید توصیه می کنم حتماً اونها رو هم بخونید.

Picture of دکتر مصطفی میرزارضایی - بنیان گذار تاپ اسکور

دکتر مصطفی میرزارضایی - بنیان گذار تاپ اسکور

همواره تلاش بر این است تا مسیر رسیدن به اهداف بزرگ، هموارتر گردد و یکی از این راهها
مجموعه تاپ اسکور است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *