جزوه دستیاری مناسب، چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟- قسمت دوم
در ادامه بحث قبلی میخوایم ببینیم یک جزوه رزیدنتی خوب، چه مشخصاتی داره؟
مفهوم راحت بودن با جزوه رزیدنتی مورد مطالعه
رسیدیم به اینجا که بعضی بچه ها با جزواتشون راحت نیستن پس دنبال مجموعه و جزوات جدیدی میگردن. اما راحت نبودن یعنی چه؟
سلیقه هر فردی در خوندن و استفاده از یک کتاب و جزوه با نفر دیگه متفاوته.
مثلاً ممکنه من از خوندن جزوه رزیدنتی پرحجم خوشم نیاد یا احساس کنم فلان جزوه، غلط علمی زیادی داره یا از استادش خوشم نیاد یا اینکه با ظاهر و گرافیک و فونت و عکس و سایز جزوه، مشکل داشته باشم و….
پس نمی تونم با این مجموعه جزوات، ارتباط خوبی برقرار کنم و در نتیجه، میل و رغبتی برای خوندن و دوره کردن اون نخواهم داشت. به همین سادگی…
شاید این موضوع برای بعضی از دوستان، چیز مهمی نباشه و بگن ای بابا چه فرقی میکنه؟! همه جزوه ها مثل همن و فلان و…ا
اما واقعیت اینه که ارتباط روانی و رغبت درونی برای مطالعه و استفاده از یک مجموعه، بسیار مهم و تأثیرگذاره. دقیقاً مثل یک غذای خوشمزه که باعث اشتها و میل به مصرف اون میشه یا برعکس!
پس سراغ جزوه ای برید که با روحیات و خصوصیات فردی و مطالعاتی شماسازگار باشه. این نکته برای همکارانی که برای بار اول، قصد شرکت در آزمون رو دارند هم صادقه.
پس تا اینجای کار، یاد گرفتیم که همون جزوه قبلی خودت رو بخون مگر اینکه باهاش راحت نباشی یا احساس کنی با یک مجموعه دیگه راحت تری.
شاید شنیده باشید که میگن جزوات فلان موسسه بهتره چون سوالات بیشتری رو توی امتحان اخیر می شد باهاش زد!… نظیر این حرفها و صحبت ها هم در هر دوره، زیاد شنیده میشه. به خصوص در بین انترنها و دوستان تازه وارد.
جواب این ابهامات و پرسش ها رو خیلی شفاف و یکبار برای همیشه میخوام خدمتتون عرض کنم.
ببینید دوستان، سطح پوشش جزوات دستیاری موسسات مختلف، تقریباً به یک اندازه است. به خصوص طی سالیان اخیر. یعنی محتوای جزوات، عملاً فرق چندانی با هم ندارن چراکه همگی طبق یک رفرنس واحد تهیه شدن.
(حالا بگذریم که بعضیا از روی دست هم کپی میکنن!)
البته بعضی اوقات، دیده میشه که با تغییر رفرنس ها جزوات برخی موسسات، آپدیت نمیشه یا دیرتر آپدیت میشه که اون یه بحث دیگه است. اما با فرض اینکه همه مجموعه ها به روز باشن واقعاً محتوای درون اونها یکیه.
حالا این وسط، ممکنه چندتا نکته اضافی داخل یکی باشه و داخل اون یکی نباشه که این هم مزیت عمده ای به حساب نمیاد که در ادامه خواهم گفت چرا.
آیا جزوه ای که می خونیم باید کاملترین باشه؟
یکی از سوالای اساسی و بنیادی و شایع در میان داوطلبان دستیاری، همینه. و باز در میان تازه واردها و امتحان اولی ها شیوع بیشتری داره و یکی از دغدغه های اصلی اونهاست.
این تفکر و تصور، از اونجایی ناشی میشه که اکثریت قریب به اتفاق دوستان، به دنبال بهترین و تاپ ترین نتیجه و کسب رتبه هرچه بهتر هستن و این نتیجه رو در گرو کامل تر خوندن محتوای درسی میدونن.
در مقاله بعدی به بررسی و واکاوی این موضوع، خواهیم پرداخت