برای موفقیت در آزمون دستیاری به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
موفقیت در آزمون دستیاری و اولین قدم جهت رسیدن به این موفقیت، در این مقاله بررسی میشه.
برای شروع هر پروژه مهم از قبیل آغاز یک کسب و کار، انتخاب رشته تحصیلی، ازدواج و … داشتن ذهنیت صحیح و مثبت، قدم اول برای آغاز به حساب میاد.
یعنی اینکه ما باور داشته باشیم که قادر به اجرا و انجام صحیح اون پروژه هستیم و می تونیم اون رو تا به انتها پیش ببریم و به نتیجه برسونیم.
مشکل خیلی از داوطلبان و دوستان عزیز اینه که تصور نادرستی نسبت به امتحان دارند و تصویری که از آزمون دارند یک غول بزرگ و رام نشدنیه!
و این یعنی یک باور و تصویر ذهنی ناصحیح که باعث میشه استرس اونها انگیزه شون رو کم کنه و اونقدری که پتانسیل دارند نتونند نتیجه بگیرند.
اصولاً مغز و ذهن انسان، هر چی رو که بهش تلقین کنی بعد از یه مدت، باور میکنه حتی اگر اون مطلب، حقیقت نداشته باشه.
پس اگر مدام و مرتب بهش تلقین کنی که ممکنه از پس این آزمون برنیام و با وجود سهمیه ها و استریت ها و افراد درسخون و… جایی بررای من نمیمونه گام اول برای عدم نتیجه گیری رو برداشتی.
اما مشکلی که هست اینه که شاید داشتن باور مثبت، به این سادگی هم نباشه و شخص، نتونه خودش رو قانع کنه که میتونه به نمره و رتبه خوبی برسه.
به عبارت دیگه ناخودآگاهش این موضوع رو پس میزنه و قبول نمی کنه.
البته این یه امر طبیعیه چراکه اگر در مورد امتحان، شناخت و آگاهی کافی وجود نداشته باشه این ابهامات و استرس ها طبیعی به نظر میاد.
پس بیاییم و یک بار برای همیشه، ماهیت آزمون دستیاری رو به خوبی بشناسیم تا دیگه دچار اشتباهات و استرس های بی مورد نشیم.
برای اینکه به این شناخت برسیم به چند نکته و موضوع باید توجه کنیم.
چند باور و تصور اشتباه در مورد آزمون دستیاری
باور اول: برای موفقیت در آزمون دستیاری، باید حتماً پایه تحصیلی خوبی داشته باشیم.
هرچند داشتن پایه و اصطلاحاً بیس مناسب، به موفقیت در آزمون دستیاری، کمک بزرگی میکنه اما نداشتن پایه قوی، ابداً به معنای شکست در امتحان نیست.
همه ما کم و بیش دیدیم یا شنیدیم خیلی از بچه هایی که اهل درس وکلاس و بخش و مورنینگ نبودن با معدل پایین و پایه درسی ضعیف یا متوسط، تونستن رتبه های خیره کننده (حتی دو رقمی) بیارن!
یعنی برای امتحان، استارت مناسب و منطقی و مبتنی بر شناخت آگاهانه از محتوای امتحان داشتن و نسبت به خیلی از استریت ها و بچه درسخون ها هم بهتر نتیجه گرفتن.
عکس قضیه هم صادقه و کم نبودن بچه های قوی که رتبه خوبی نیاوردن و چیزی که میخواستن قبول نشدن. (حداقل برای بار اول امتحان)
باور دوم: برای موفقیت در آزمون دستیاری، باید در دانشگاه های بزرگ و معتبر درس خونده باشیم.
با توجه به توضیحاتی که در مورد اول اشاره کرده کردیم این باور هم لزوماً صحیح نیست.
درسته که در دانشگاه های بزرگ، فرصت بهتری برای ساختن پایه خوب درسی فراهمه (که معمولاً دانشجویان کمی هم ازش استفاده می کنن) اما ارتباط مستقیم با گرفتن نتیجه خوب و موفقیت در آزمون دستیاری نداره و موارد زیادی بودن که از دانشگاه ها و شهرهای کوچک، نتایج درخشان و ممتاز گرفتن.
باور سوم: شاغل بودن یا متأهل بودن، مانع از قبولی و کسب رتبه خوب میشه.
باورهای غلط دیگه ای هم وجود داره. از جمله اینکه وجود سهمیه ها، باندبازی و… مانع از نتیجه گرفتن در امتحان میشه.
در این موارد هم باید گفت که هرچند کاستی ها و نواقصی بر سر راه پذیرش دستیار، وجود داره که باید برطرف بشه اما در نهایت، هوشیاری و تلاش و پشتکار ماست که تعیین کننده نهایی نتیجه است.
همیشه این رو باید مد نظر داشته باشیم که عوامل بیرونی به اندازه عوامل درونی و فردی، در موفقیت، نقش ندارن و مسوولیت هر پیروزی یا شکست، فقط و فقط به عهده خود ماست.
این رو همیشه یادت باشه که همیشه تعداد قبولی در آزمون برابر است با تعداد افرادی که خوب و آگاهانه تلاش کردن. بقیه دوستانی که نتیجه نمی گیرن در یک یا چند مورد از برنامه شون دچار ضعف و نقص هستن.
اما چه عاملی باعث میشه داوطلبی که نمرات و معدل خوبی نداشته بیاد و از همه جلو بزنه و موفق بشه؟
قطعاً این فرد، سؤال نداشته و جادوگری هم نکرده! عامل موفقیت این افراد، یک چیزه ⇐ ماهیت امتحان رو به خوبی شناختن. همین!
یعنی اینکه متوجه شدن برای موفقیت در آزمون دستیاری، باید مطابق میل آزمون رفتار کرد.
آزمون دستیاری، اخلاق خاص خودش رو داره. یعنی اگر باهاش خوب تا کنی باهات راه میاد و عزیزت میکنه و اگرم خلاف قواعد آزمون عمل کنی بهت دهن کجی میکنه حتی اگر فکر کنی زیاد زحمت کشیدی!
حالا این یعنی چی و آزمون دستیاری از ما چه انتظار و توقعی داره؟!
انتظار آزمون دستیاری از ما چیه؟
آزمون با زبون بی زبونی به ما میگه همونجوری که سؤال، طرح میشه درس بخون.
ببین سؤالات از کجا طرح میشن و سبکشون چه جوریه؟ تمرکز و توجه طراحان بر چه مواردیه؟ به چه چیزهایی بیشتر علاقه دارن و چه چیزهایی رو کاری ندارن؟ تو هم عیناً همون رفتار رو داشته باش.
در غیر اینصورت، به بیراهه رفتی و حتی اگر استریت با معدل بالا باشی نهایتاً یک رتبه سه رقمی میاری! به همین سادگی.
پس با دونستن همین مطلبه که ذهنیت منفی و احساسی نسبت به آزمون، تبدیل به یک ذهنیت معقول و منطقی میشه و متوجه میشی که اگر هوشمندانه و با برنامه ریزی حساب شده و تکنیکال، جلو بری میتونی هم امتحان رو مات کنی هم دیگران رو!
خلاصه اینکه باید به مدل و شیوه سؤالات، آشنا باشی و بر اون اساس و دیدگاه، درس بخونی.
اینکه یک کتاب و جزوه حجیم رو برداری و از اول تا آخر، خط بکشی و حفظ کنی اصلاً مناسب نیست.
از این جا به بعد شما یک ذهنیت و باور مثبت پیدا می کنی. بله همون طور که دیگران (که بعضاً پایین تر از تو بودن) تونستن و رتبه های خوب دستیاری رو آوردن پس تو هم قطعاً میتونی.
برای اینکه این ذهنیت رو در خودت تقویت کنی چند تا کار ساده انجام بده.
چند کاغذ بزرگ بردار و روش، جملات تأکیدی و انگیزشی بنویس. روی یکی از این کاغذها اسم خودتو بنویس. (مثلاً امیرحسین محمدی رتبه برتر دستیاری سال فلان. رزیدنت رشته فلان)
حتی میتونی عکس خودت رو هم کنارش بچسبونی. (یا اینکه با نرم افزار درست کنی و پرینت بگیری)
روی یه کاغذ دیگه هم تصویر یا نوشته ای در مورد دوستان و افرادی که ضعیف تر یا هم سطح خودت بودن و نتایج عالی گرفتن قرار بده.
حتی میتونی تصاویر افراد سخت کوش و موفق (مثل کریستیانو رونالدو و…) رو هم به این موارد، اضافه کنی. (البته زیاد شلوغ نشه بهتره)
این کاغذها رو روبروی خودت (روی دیوار یا برد یا میز مطالعه) بچسبون. جوری که همیشه جلوی چشمات باشن.
توجه داشته باش که این کار، ابداً خیالپردازی کودکانه و خودفریبی نیست بلکه قدم اساسی در جهت موفقیت در آزمون دستیاری به حساب میاد.
مهم نیست اگر دیگران، در برخوردهای اول، بخندن یا متلک بگن…اونها قرار نیست جای تو نتیجه بگیرن.
نکته مهم: قطعاً هدف این نیست که روحیه و انگیزه الکی به خودت بدی و دیگه تلاش و مطالعه رو رها کنی یا شل بگیری. بلکه این قدم اول بود تا بتونی با تمام قدرت، تلاش رو شروع کنی. (تلاش هوشمندانه و تکنیکال) و تا روز آزمون ادامه بدی.
3 پاسخ
عالی بود ممنون
بسیارعالی بود.
با معدل مثلا ۱۴ میشه آزمون شرکت کرد ؟